24 HOUR VISA FREE

24 Hour visa is available to all nationality .

 

                                                                                 144 HOUR VISA FREE

The transit passengers from 51 countries with visas and plane tickets to a third country are allowed to transit through Beijing for a visa-free stay of up to 144 hours. The 51 Nationalities Eligible for 72 Hours Free Visa Stay include:Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Slovak, Slovenia, Spain, Sweden and Switzerland. Russia, Great Britain, Ireland, Cyprus, Bulgaria, Romania, Ukraine, Serbia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Republic of Montenegro, Macedonia and Albania. The United States, Canada, Brazil, Mexico, Argentina and Chile. Australia and New Zealand.Republic of Korea, Japan, Singapore, Brunei, United Arab Emirates, and Qatar. ​Get Your 72 Hours Free Visa Permit at Beijing AirportWhen you exit your plane, just follow the throng or the signs directing you to international arrivals, immigration and customs. Passport Control/ImmigrationIn the Passport Control/Immigration Area, there are mainly two connected zones ( lanes ): Lanes for Foreign Citizens on the left side and Chinese Citizens on the right side.

 

Where to find your special lanes for 72-hour visa-free transit passengers?Some 72-hour transit passengers miss their layover tour in Beijing simply because they cannot locate the special lanes to get the visa-free permit. Yes, it is a bit tricky to find the special counters ( or lanes ) to register and get your visa-free permit to enter Beijing. There are no clear signboards directing you to the special counters . Actually the special lanes for 72-hours visa-free transit are located just on the left side of the Lanes for Foreign Citizens as well as on the right side of the Lanes for Chinese Citizens. The Passport control staff are supposed to be on duty there 24 hours a day. But the problem is sometimes the passport control staff are not there for various reasons. So don't get nervous or frustrated, just take it easy, patiently wait or turn to a nearby airport staff member for assistance. Note: You need to fill up the entry registration card and get your 72 hours free visa stay permit, a stamp on your passport. The items for filling up the registration to get your 72 free visa stay permit:Name,Sex, Birth, Passport Number, Nationality, Arrival Date, Arrival Flight, Exit Time, Exit Flight, Contact Phone Number in Beijing, Address in Beijing, Reception Unit or Person, Reception Unit Phone Number. 

 

               1. How far is the Great wall Mutianyu from Beijing Capital Airport ?   to Forbidden city ?
 Answer :  It is about 57 Kilometers , to get to mutianyu great wal, it  takes about 1 hour 10 mins.    check out details 
                  it is about 30 km to Forbidden city , it takes about 1 hour.         check out details      

 

   
             2. Which documents are required for beijing 72 hour visa free permit?

  • A valid passport: Of course! You’ll have that with you anyway to board your flight.

  • An Arrival/Departure Card that is complete including nationality, name, flight number, passport number, place of issuance, visa number, date of birth, gender, and purpose of visit. You can get this at the airport counter.

  • Onward Flight Ticket for the next flight that leaves within 72 hours.This is important. They want to know that you are already booked to leave within the required time period.

             3. what procedure I need to go through to get 72 hour visa free permit ?

  •  you can apply for the transit permit after arriving.

  • An Arrival/Departure Card must be filled out on your flight. Flight attendants will usually pass these out within an hour before landing. 

  • After landing, get your luggage and visit customs. There are special lanes specifically for 72-hour permits that should be clearly marked in the customs area. At this time, an immigrations officer should approve your request for a 72-hour transit free permit. They will stamp your passport and write down the approved length of time you can stay.


              4. I heared Beijing have bad traffic , is it time risky to do a tour to the great wall ?
 Answer : Beijing city center do have bad traffic ,but both the airport and great wall lays on the outskirt of Beijing, so the        traffic is not bad. Even if you go to beijing city, our guide will give you suggestions when to leave.

 


              5. I have a layover of 8 hours , why you say i have 5 hours for tour ?
 Answer : Pls note that it takes about more than 1 hour to get out of the airport ,and we need to send you back to airport  2 hours before your flight .

 


              6. Why you ask my passport No. when i want to go to forbiden city ?
 Answer : To buy forbidden city tickets ,it requires the visitors offer valid ID or passport No., our guide can book tickets on line ,remeber Forbidden city has a limit of 80 thousand visitor for each day.

 


              7. Why the tour package not inluding lunch ?
 Answer : The layover travellers come from different time ,half of the customers already had on airplane or like to have something inside airport after the trip to have a peaceful time . But if you have time to have lunch ,our guide will suggest you a restarant .


             8. Is there a restarant near the great wall ?
 Answer : yes , there are more than 20 restarant such as Burger King, Lakers Pizza, Xianlaoman Dumplings , Subway sandwih, Youshunju restarant. 


             9. How many terminals in Beijing Airport ?
Answer : There are 3 terminals , 80% of  international flight comes to Terminal 3 .


             10. How can i get to the city on my own ?
Answer : 1.  You can take the Airport Express Train,25 yuan (about 4 USD). it is about 40 mins you can reach the city center . 
 2 . you can take a taxi , about 100-140 yuan to city center.
 3. Book a airport transfer service 300 yuan with our professional drivers , driver can speak simple enlish .

   
             11. Is there a cable car to get up to the great wall ,how much is it ?           
Answer : Yes , one takes you to tower 14 ,cable up ,cable down. 
The other one takes you to tower 6 , chair lift up and toboggan slide down. 
Our tour package not include cable car .For round trip cable car is 100 yuan . 


             12. After visiting great wall , is it possible for driver send me back to hotel instead of airport ?
Answer : Yes , of course . We can take you back to airport without extra charge .


             13. If i want to tip the guide , how much i suppose to give ?
Answer : If you are happy about the tour , you can give a 10% tip.


              14. what requirements needed to apply the visa-free transit ?
1.Holding passports issued by the following listed 51 countries,
2.Holding valid international travel documents,
3.Qualified for the entry requirements of their third destination country,
4.Holding valid airline tickets with 72-hour validation and making transit through Beijing Capital International Airport to the third country 


             15. Which are the 51 countries enjoy  the Beijing 72 hour visa free policy ?
The 51 Nationalities Eligible for 72 Hours Free Visa Stay include:
1) 24 Schengen countries in Europe: 
Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Slovak, Slovenia, Spain, Sweden and Switzerland. 
2) 13 other European countries:
Russia, Great Britain, Ireland, Cyprus, Bulgaria, Romania, Ukraine, Serbia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Republic of Montenegro, Macedonia and Albania. 
3) 6 American countries: 
The United States, Canada, Brazil, Mexico, Argentina and Chile. 
4) 2 Oceanian countries:
Australia and New Zealand. 
5) 6 Asian countries: 
Republic of Korea, Japan, Singapore, Brunei, United Arab Emirates, and Qatar. 


                     16. Where i can store my luggage ?
YOU can put your luggage in OUR CAR .
If you like to store it in the airport :
The Beijing airport offers a secure, baggage storing service.
A) Terminal 3 Left-luggage Counter: 
Near Gate C or Gate A in the arrival hall on the second floor
Tel: 64558579 ( domestic ); 64558580 ( International )
B) Terminal 2 Left-luggage Counter: 
Between Gate 10 and Gate 8 in the departure hall on the second floor
Tel: 64598152
C) Terminal 1 Left-luggage Counter: 
By the link corridor between Terminal 1 and 2 on the second floor
Tel: 64540921
Passengers can leave their luggage there for hours, or for days. Electric ciphony cases are provided for baggage left for hours, making easy the deposit of small-size articles.
Luggage storage cost:
RMB 20 per day for the luggage with its length, width and height less than 65 cm
RMB 30 per day for Baggage with its length, width and height between 200cm and 65cm
RMB 50 per day for Baggage with its length, width and height more than 200 cm

                                     

360截图20181115185657350.jpg

 

Contact :

Hotline

 Phone + 8618910379391

 Email:

beijing-layover@hotmail.com

Paypay:

beijing-layover@hotmail.com

© 2012-2019 by beijing-layover.com